Olet täällä

Vapaa-aika

Kansalaisopiston tarjoama opetus

Opetus on pääosin vapaata sivistystyötä. Opetus on kaikille avointa. Koulutusvaatimuksia tai ikärajoituksia ei yleensä ole. Poikkeuksena ovat tietyille ikäryhmille suunnatut kurssit. Joillakin kursseilla joudutaan opiskelijamäärää rajoittamaan rajallisen tuntimäärän vuoksi, kuten soitinopinnoissa. Silloin vain uudet, aloittavat opiskelijat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja jatkavat tai kokonaisoppimäärää suorittavat oppilaat ovat etusijalla.

Kirjasto- ja kulttuuritoimi

Kolarin pääkirjasto sijaitsee virastotalon yhteydessä. Sivukylillä palvelee kirjastoauto. Kolarin kirjastossa on monipuolinen aineistokokoelma, kuusi asiakas käyttöön tarkoitettua tietokonetta, sekä WLAN –verkko. Kirjastossa järjestetään myös näyttelyjä ja tapahtumia. Kirjastossa on lisäksi näyttelytilaa, jota voi varata maksutta.

Kulttuuritoimi järjestää erilaisia tapahtumia joko yksin tai paikallisten toimijoiden kanssa. Kunta on mukana tunnetuissa kulttuuritapahtumissa mm. Ylläs Jazz Blues ja Ylläs-Soikoon.

Sieppijärvellä on Kolarin kunnan kotiseutumuseo, joka pidetään kesäaikaan yleisölle avoimena.

Liikunta- ja nuorisotoimi

Liikunta- ja nuorisotoimi tarjoaa palveluja eripuolella kuntaa. Sisäliikuntatiloja löytyy Kolarin kirkonkylän lisäksi Äkäslompolosta, Sieppijärveltä ja Vaattojärveltä. Uusi ajanmukainen jäähalli ja keskusurheilukenttä sijaitsevat Kolarissa. Koko kunnan alueella on kattava latuverkosto.

 

 

 

Kuvat: Hanna Laitinen