Olet täällä

Vapaa-aika

Ulkoilma-aktiviteeteista pitävälle Kittilä on monipuolinen paikka, sillä se tarjoaa luontoa kaikissa muodoissaan: metsiä, jokimaisemaa, tuntureita, hillasoita ja kirkkaita järviä. Kittilässä voi nauttia luonto- ja ulkoilureiteistä, käyttää laajaa moottorikelkkareitistöä, käydä tutustumassa nähtävyyksiin ja nauttia alueen makuelämyksistä ravintoloissa ja kahviloissa.

Kittilässä on monipuolinen ja vilkas yhdistyskenttä, monenlaisia liikunta-, kulttuuri- ja käsityöpainotteisia harrastusryhmiä toimii aktiivisesti. Kalastajalle löytyy useita unelmapaikkoja ja metsästysseuroja on runsaasti. Useat vuotuiset tapahtumat järjestyvät yhdistysten voimin. Kyläyhdistykset järjestävät osaltaan tapahtumia eri puolella kuntaa.

Kittilän, Sodankylän ja Enontekiön yhteinen kansalaisopisto, Revontuli-Opisto järjestää kursseja kolmen kunnan alueella. Kursseilla voi opiskella muun muassa kädentaitoja, kuvataiteita, näyttämötaiteita, kieliä, tanssia, tietotekniikkaa, liikuntaa, musiikkia, luonnontieteitä, kulttuuria ja kirjallisuutta.

Lapsille ja lapsiperheille suunnattuja harrastuksia ovat muun muassa partio, 4h-kerho, vapaapalokunnan nuorisotoiminta, perhekerhot ja -kahvilat, kirjaston satutunnit ja muut lastenpalvelut, Levin Lastenmaa ja lasten rinteet. Liikunta-aiheisia kursseja ja kerhoja lapsille järjestävät mm. Kittilän naisvoimistelijat ja Immelän Vihurit (Sirkassa). Myös Revontuli-Opistolla on lastenkursseja, Kesäisin uimarannat ja uimakoulut ovat suosittuja. Pienille lapsille on leikkipuistoja, ja Kittilän jalkapallo- ja jääkiekkojunioritoiminta on aktiivista. Nuorille järjestetään harrastekokeiluja ja -kuljetuksia ja nuorisotalot pitävät teemailtoja.

Suomen johtava matkailukeskus Levi tarjoaa paljon tekemistä: laskettelu, vaellus, ratsastus, kylpylä, keilaus, elokuvat, konsertit, ravintolat, kaupat - Levillä riittää viihdettä ja mukavaa yhdessäoloa. Levillä ja Kittilän kylissä toimivat ohjelmapalveluyrittäjät järjestävät monenlaista tekemistä, mm. safareita niin koirien, porojen kuin erilaisten moottoriajoneuvojen kyydittämänä. Leviltä ja Kittilän kylistä vapaa-ajan majoittumiseen löytyy runsaasti vaihtoehtoja korkeatasoisista hotelleista luonnonrauhassa sijaitseviin mökkeihin.

Kittilässä kulttuurinnälkäiset pääsevät nauttimaan taiteesta alueen museoissa, gallerioissa ja näyttelyissä, ja maallisempaan nälkään auttavat Lapin puhtaista raaka-aineista loihditut makuelämykset, joita voi maistella ravintoloissa ja kahviloissa ja talvella latujen ja reittien varrella kotakahviloissa ja pirteissä.
 

Kuva: Kittilän kunta/AV-La

 

Linkkejä:

Muuta Kittilään! Tietoa muuttajalle ja asukkaalle.
Levi