Olet täällä

Mika vaihtoi IT-alan hiihtomaahan

Pääkaupunkiseudulla koko ikänsä asunut Mika Heikura on työskennellyt Enontekiöllä Hetta Hiihtomaan toimitusjohtajana vuodesta 2010.

 

Missä teit töitä ennen Hiihtomaata?

– Työuraani on kuulunut monenmoista, mutta viimeiset 15 vuotta meni IT-alalla erilaisissa kehitys- ja myyntiprojekteissa.

Miten päädyitte avovaimosi kanssa tänne?

– Olemme viettäneet useamman vuoden lomiamme Lapissa, ja jossain vaiheessa eksyimme Hettaan. Sen jälkeen Hetassa on kulunut aina osa lomasta. Alpo ja Jouni Vuontisjärveä voi ehkä eniten syyttää tai kiittää siitä, että Hettaan sitten muutimme, koska Ounaslomassa lomamme kuluivat. Heinäkuussa 2009 kävimme vielä katsomassa, voiko Hetassa oikeasti asua, ja lopputulos on tämä.

– Laitoin oman yrityksen Ounasretket Oy:n pystyyn jo ennen muuttoa, ja olen pyörittänyt pienimuotoista ohjelmapalveluyritystä sekä autovuokraamoa. Toissakevään ajelin myös Alpon lumibusseilla porukkaa Pyhäkerolle.

Miten pesti Hiihtomaassa on sujunut?

– Viime kausi meni odotusten mukaisesti, tosi kiireisesti, koska aloitin hommat vasta lokakuussa 2010. Nyt olemme saaneet rauhassa valmistautua uuteen kauteen ja aloitimme jo heinäkuussa työt rinteessä.

Mitkä ovat mielestäsi Hiihtomaan vahvuudet?

– Hiihtomaa täydentää hyvin Enontekiön palvelutarjontaa. Toki täytyy muistaa, että varsinkin Hetassa aikaansa viettävät suomalaiset turistit ovat pääosin varttuneempia hiihtoturisteja, joten on haaste saada heitä rinteisiin. Lapsiperheillehän rinteet ja alueemme olisi miltei täydellinen paikka rauhallisuutensa vuoksi. Olisikin hienoa, jos heitä ilmestyisi lisää.

– Paikallisille tämä on lähin rinne eivätkä kausikortitkaan ole hinnalla pilattuja. Markkinointia tulemme lisäämään lähialueelle ensi kaudella, muun muassa Norjan suuntaan.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

– Kahden koiramme kanssa lenkkeillessä menee osa ajasta, ja kalastelen kun kerkiän. Vapaa-aika on aika vähissä, kun teen tällä hetkellä myös työvalmentajan töitä.

Miten olet viihtynyt Enontekiöllä?

– Erittäin hyvin.

Onko jotain, mitä kaipaat etelästä?

– Ei ole.