Olet täällä

Kittilä - palvelut ja luonto lähellä

Palvelut ja luonto lähellä

Kittilä on vireä kuuden tuhannen asukkaan kunta Tunturi-Lapissa. Kittilän sijainti, kattavat palvelut, toimivat kulkuyhteydet ja upea luonto tarjoavat hyvän ympäristön asukkaille, matkailijoille ja yrityksille. Maastoa muokkaavat useat komeat tunturit ja kunnan läpi virtaava suuri ja vapaa Ounasjoki.

Kuva: Kittilän Kunta/AV-Lappi

 

Vahvat toimialat tuovat työtä ja palveluita

Kittilän alueen suurimmat toimialat ovat matkailu ja kaivosteollisuus. Kittilässä sijaitsevat Suomen suosituin ympärivuotinen vapaa-ajankeskus Levi ja Euroopan suurimpiin kuuluva kultakaivos.

Kansainvälisyys onkin merkittävässä roolissa napapiirin yläpuolella sijaitsevan kunnan elinkeinoelämässä. Kittilässä on väkilukuun nähden runsaasti yrityksiä – noin kuusisataa.

Elinvoimainen kunta

Kittilän kehitys kasvavaksi ja elinvoimaiseksi Lapin kunnaksi on tapahtunut nopeasti viime vuosikymmeninä. Rakentamiseen on investoitu vahvasti. Lentokenttä on vilkastuttanut matkailua ja alueen elinkeinoelämää.

Matkailun myötä nykyaikaisen ja kansainvälisen tunnelman saaneessa Kittilässä perinteinen elämänmeno näkyy kylissä, taiteessa ja tapahtumissa

 

 

Kuva: Kittilän Kunta/AV-Lapp

Tapahtumia ja tekemistä

Luonto, ohjelmapalveluaktiviteetit, kulttuurikohteet ja ravintolat tuovat alueelle mahdollisuuksia monipuoliseen vapaa-ajan viettoon. Kittilässä on runsaasti harrastusmahdollisuuksia sekä seuroja ja yhdistyksiä.

 

Useat vuotuiset tapahtumat, kuten Leksan kevätsoitot, Kittilän kesämarkkinat, Levi 24 -pyöräilytapahtuma, Ounasjokijotos, Ruskamaraton, Staalon teatterifestit, World Cup Levi ja monet muut järjestyvät aktiivisten ihmisten panoksella. Kittilässä esiintyy huippuartisteja ja valikoimaa on kamarimusiikista rockiin ja hip hopiin. Monenlaisen tekemisen lisäksi Kittilässä pääsee helposti luonnon rauhaan ja hiljaisuuteen.

Tervetuloa käymään, ihastumaan ja asumaan Kittilään!

Kideve Elinkeinopalvelut

Kideve Elinkeinopalvelut on Kittilän kunnan elinkeinotoimen liikelaitos. Kideve tarjoaa Kittilän alueen yrityksille tietoa yrittäjyydestä ja yrityspalveluista sekä opastaa yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia eteenpäin. Kideve kehittää alueen elinkeinoelämää yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa ja toteuttamalla EU-rahoitteisia kehityshankkeita.

Toiminta-ajatus

Kideven tehtävä on vahvistaa alueen kilpailukykyä ja kehittää Kittilän seutua uusien yritysten ja asukkaiden saamiseksi. Kideven tehtäviin kuuluu yrittäjyyden edistäminen ja aloittavien yrittäjien sekä toimivien yritysten kokonaisvaltainen palvelu. Kideve edesauttaa yritysten kilpailukyvyn parantamista ja ylläpitämistä työpaikkojen säilyttämiseksi ja uusien luomiseksi. Lisäksi yksi osa Kideven toimintaa ovat hankkeet. Kideve käynnistää ja koordinoi elinkeinopoliittisia kehittämishankkeita.

Kiinnostavia linkkejä: 

Kuva: Kittilän Kunta/AV-Lappi

Kittilä

Levi

Muuta Kittilään

Kideve Elinkeinopalvelut

Suurikuusikon kaivos (Kittilän kultakaivos)

Levi-Instituutti

Revontuliopisto

World Cup Levi